Dr. Ferdinand Karl Piëch, född 17 april 1937 i Wien, var en österrikisk ingenjör och företagsledare, chef för Volkswagenkoncernen 1993-2002. Mellan 2002 och 2015 var han ordförande i Volkswagens överstyrelse.

Piëch är dotterson till Ferdinand Porsche, och som ledare för Porsche-familjen och dess industrimperium har Ferdinand Piëch avgörande ägarinflytande i Volkswagenkoncernen samt i de båda lastbilstillverkande koncernerna MAN AG och Scania AB.

Biografi

Ferdinand Piëch erhöll sin utbildning vid den tekniska högskolan i Zürich, och det var "helt klart" var han skulle arbeta. Han fick arbete på den tekniska sidan hos Porsche, han klättrade på karriärstegen, och 1972 flyttade han till Audi. Han startade på utvecklingsavdelningen där han blev teknisk chef 1974. Han var starkt medverkande till att Audi kunde använda sin slogan "Vorsprung durch Technik", försprång genom teknik.

Det kom fram den ena efter den andra av tekniska innovationer, tex 5-cylindriga motorer, "Quattro", permanent 4-hjulsdrift med "Torsen"-differential och aluminiumkarosser, som på Audi V8, Audi A8 och Audi A3 och en del annat. Piëch var den store pådrivaren till Rudolf Leiding när det gällde att införa en plattformsstrategi hos bilfabrikanterna. 1988 blev han högste chef för Audi.

1 januari 1993 blev han chef för hela Volkswagen-koncernen. Därmed fick han möjlighet att visa sina visioner. Volkswagen skulle bli en av världens största bilkoncerner och med höga mål för varje märke i gruppen. Audi skall konkurrera med BMW i översta klassen. Volkswagen skall ha bilar i alla segment och skall vara en seriös konkurrent till Mercedes-Benz. SEAT skall ha de sportiga bilarna, och deras konkurrent är Alfa Romeo. Škoda skall ha robusta, ekonomiska och solida modeller.

Det var under Piëchs ledarperiod, som Volkswagenkoncernen köpte upp flera bilmärken som Rolls-Royce, Bentley, Bugatti och Lamborghini. Efter hårda förhandlingar med BMW om rätten till namnet Rolls-Royce, blev BMW och Volkswagen eniga om att Volkswagen inte skall använda namnet Rolls-Royce efter 1 januari 2003. Lamborghini köptes upp 1998 och lades under Audi.

Piëch var också den store pådrivaren till att Volkswagen skulle tillverka en bil i det övre lyx-segmentet, Volkswagen Phaeton. Ett annat av hans uppslag var, att alla koncernens huvudmärken skulle ha egna separata och självständiga bilanläggningar.

Sedan hösten 2006 arbetade Ferdinand Piëch aktivt för att slå samman Volkswagens lastbilar med lastbilstillverkarna MAN AG och Scania AB där man är storägare. Våren 2007 inträdde han själv som ordförande i MAN:s huvudstyrelse och våren 2008 köpte Volkswagen Investors aktier i Scania och blev därmed dess huvudägare. Sedan 2012 är förra Scania-chefen Leif Östling ansvarig för denna samordning inom VW.

Piëch avsade sig sina uppdrag 2015 och njöt av sin pensionering i österrikiska Salzburg med sin fru Ursula Piëch och sina tolv barn. En av hans söner, Toni Piëch, har grundat ett eget bilföretag, Piëch Automotive, och han själv samlade på bilar. Piëch kollapsade under en middag 2019 och dödförklarades på sjukhuset därefter.

källa: wikipedia, Christer Tärning